2021 г. определено бе трудна и необичайна в много отношения. И

...
2021 г. определено бе трудна и необичайна в много отношения. И
Коментари Харесай

Рекордни продажби на супер скъпи автомобили

2021 година несъмнено бе трудна и необикновена в доста връзки. И до момента в който постоянно чуваме за финансови рецесии и проблеми, с които се сблъскват мнозина, общата картина наподобява малко по-различно.

Да, богатите станаха още по-богати, а не малко хора откриха нови ниши за изкарване на не малко пари. Показателни са и данните на три от най-луксозните марки автомобили за продажбите им през последните 12 месеца.

Rolls-Royce е марка със 117-годишна история, която постоянно е била знак на разкош и висок стандарт на живот. А с изненада разбираме, че през 2021 година е продала рекорден брой нови коли по целия свят - 5586. Толкова, колкото в никакъв случай до момента.



Това може да не ни звучи доста, само че не трябва да забравяме за цената на моделите на марката. Например един Rolls-Royce Phantom коства към 455 хиляди $. И когато умножим тази сума по броя продажби, ще разберем, че става въпрос за стабилен доход.

Друг производител на много скъпи коли - Bentley, също може да се похвали с много добра година. Ръстът на продажбите през 2021 година е 31% спрямо миналата, а общият брой продадени коли е 14 659.

От Lamborghini все още не са обявили доклада си за миналата година, само че още през декември се похвалиха, че тя е била по-добра от най-хубавата им до момента, тъй че и при тях можем да приказваме за връх, който просто към момента не е облечен в съответни цифри.



Ако върнем лентата малко обратно, Lamborghini и Rolls-Royce доближиха връх в продажбите си през 2019 година Заради пандемията производството и доставките бяха сложени на пауза за няколко месеца през 2020 година, само че към края й обстановката се възстановява и фирмите приключиха с повече от положително последно тримесечие, предава CNN.

Bentley даже дефинираха 2020 година за рекордна, макар седемседмичното затваряне на завода. А съгласно изпълнителния шеф на марката растежът в продажбите на фона на пандемията се дължи на първо място на икономическото възобновление и ниските лихвени проценти.

Новите модели, които фирмите показват, също способстват за засиления интерес от страна на клиентите. На пазара на първокласните коли всичко ново, даже просто трансформация на остарял модел, оказва съществено въздействие, регистрира той. 



Доказателство за това е фактът, че 2021 година бе първата, в която Rolls-Royce създава и доставя променения модел седан Ghost. С начална цена от към 300 хиляди $, той е по-достъпната, само че също толкоз първокласна опция на емблематичния Phantom. 

Bentley пък съумяха да извлекат максимума от хибридната технология. 20% от продажбите на най-популярния модел на марката Bentayga SUV са точно с хибридно задвижване, а общите му продажби са нагоре с цели 48% спрямо 2020 година

С представянето на по-евтината осемцилиндрова версия на седана Flying Spur пък, купените бройки са се усили с цели 88%. И трите автомобилни производителя отбелязват засилен интерес към SUV моделите си - наклонност, която ще продължи и през тази година. Очаквания за 2022 година като цяло също са обнадеждаващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР